MIDSEASON SALE - 25%-80% korting op bijna alles -- days --:--:-- WINKEL NU

Tegenwoordig zijn er niet veel spelers die nog nooit een voet op het kunstgras hebben gezet. Teams gebruiken dit oppervlak vooral in de winter, er worden het hele jaar door vijf-a-side games gespeeld en er zijn ook enkele Champions League-wedstrijden op gespeeld. Niet iedereen weet echter dat er speciale voetbalschoenen gemaakt zijn voor kunstgras.

AG = voetbalschoenen voor kunstgras

De afkorting AG staat voor 'kunstmatige grond', dus het is vrij duidelijk dat deze schoenen zijn bedoeld om op kunstgras te spelen. Waarom je geen gewone FG (firm-ground) voetbalschoenen op kunstgras moet gebruiken leggen we iets verder in het artikel uit. Laten we ons nu concentreren op waar de AG-schoen over gaan. Voetbalschoenen voor kunstgras hebben in vergelijking met de klassieke FG-schoenen, een duurzamere zool, een groter aantal (holle) noppen, die een meer ronde vorm hebben. Ze zijn speciaal ontworpen om de uitdagingen van een kunstmatig oppervlak te overwinnen en om de best mogelijke grip en ondersteuning te bieden. Het verschil tussen een AG en FG voetbalschoen is op het eerste gezicht te herkennen:

AG vs FG

Waarom speel je niet in FG-schoenen op kunstgras?

Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig - ze zijn er niet voor gebouwd. Ten eerste is er een verhoogd risico op letsel en valt dit niet onder de garantie. Kijk, kunstgras genereert veel meer warmte dan natuurgras. En omdat de zolen en pluggen van FG-schoenen deze temperaturen op de lange termijn niet kunnen weerstaan, gaan ze niet zo lang mee of kunnen ze zelfs vrij snel beschadigd raken, vooral in de lente en de zomer. Ook zorgt kunstgras voor een betere grip. Zo goed zelfs, dat de hogere en hardere noppen van FG-schoenen erin kunnen bijten en vastklikken, de plastic grassprieten en het rubbergranulaat, zo goed dat je ligamenten het misschien niet aankunnen als je scherp van richting verandert. En dat wil je zeker niet laten gebeuren.

Turfschoenen kunnen ook op AG worden gebruikt, redelijk comfortabel, maar hun zool is voornamelijk ontworpen voor terreinen met een veel lager profiel. En dus zullen ze je nooit zo'n goede grip en ondersteuning bieden als de AG-schoenen. Dat leer je het beste op nat of een beetje bevroren kunstgras.

Kunstgras voetbalschoenen voor kinderen

De juiste houding is erg belangrijk voor elke atleet, ook voor kinderen. Hoewel FG-schoenen niet geschikt zijn voor kunstgras, kunnen AG-schonen op het natuurlijke gras worden gebruikt. We hebben een grote aanbod aan AG-schoenen voor kinderen evenals sommige universele/hybride schoenen, die het beste van de twee combineren en geschikt zijn om op alle soorten gras te spelen. Als uw jonge talent vaak wisselt tussen kunstgras en natuurgras, kan dit vanuit het oogpunt van ouders gezien de beste oplossing zijn.

In conclusie...

Als je regelmatig op kunstgras speelt en daar zo goed mogelijk wilt presteren, is investeren in voetbalschoenen van AG eigenlijk een noodzaak. Ze bieden je de beste ondersteuning, grip en veiligheid op dit moderne oppervlak, zodat je de beste game-ervaring hebt. En daar draait het allemaal om. Hou van het spel!