Gratis voetbalcadeau bij elke aankoop boven €150 en €220 -- days --:--:-- Ik wil een cadeau

Nike Blueprint

Blueprint staat voor een gedegen plan. En ook voor de nieuwste collectie voetbalschoenen van Nike. Waar is het plan voor? Om het veld te veroveren natuurlijk.

Je zou je eigen plan moeten uittekenen om te kijken hoe je het moet doen. Maar je kunt de nieuwste voetbalschoen dragen terwijl je dat doet. Bij Nike gingen ze helmaal terug naar het begin van hun tekentafel, wat kun je nog meer doen als je een van de meest legendarische schoen ooit wilt verbeteren - de Mercurials. Dit zijn de eerste die binnen dit collectie worden geintroduceerd. Phantoms a Tiempos volgen binnenkort. De eerste die deze lichtblauwe schoonheden dragen zijn Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé en Sam Kerr van Chelsea Women. En jij misschien ook ?

Wat is nieuw?

Is dit de nieuwe generatie? Goede vraag, bedankt voor het vragen. Het aantal generaties is nog steeds 8 op de Nike Mercurial Superfly en 14 op de Mercurial Vapor, dus niet echt. Het is voornamelijk een nieuwe generatie design. Omdat deze schoenen opnieuw zijn ontworpen om hun grootste kracht - snelheid nog meer te benadrukken. De belangrijkste onderdeel van de schoen, voor nauwkeurig dribbelen, passen en schoten, zijn gemarkeerd met contrasterende kleuren. De hak kreeg ook een nieuwe uiterlijk toen de ''Speed Wings'' waren vervangen door de Mercurial M in een ring. Vrij uniek is ook de ''Swoosh'' aan de zijkant, gemaakt van 30 lagen. De Blueprint reeks implementeert ook andere gespecialiseerde elementen voor nog betere prestaties.

Blueprint

Technologie

Er was geen houden aan als het gaat om technologie. De ACC, tedy alle-condities-controle komt natuurlijk. De gripvaste textuur die het gehele bovenwerk bedekt, Vaporposite, werkt ook mee aan een goede balcontrole, ongeacht het weer. De inovatieve responsieve zool garandeert de best mogelijke reactie op dribbelen en richtingsveranderingen bij hoge snelheden. Terwijl de NikeGrip je voet betrouwbaar op zijn plaats houdt in de schoen. En voor een nog betere aansluiting van de voet op de schoen is er het sokachtige Flyknit uiteinde, dat ook te vinden is op de Mercurial Superfly. Terwijl de Vapors vasthouden aan het klassieke laag uitgesneden ontwerp. 

Wat valt er te kiezen?

Naast de enkelversie kun je natuurlijk ook kiezen op basis van het type zool dat je nodig hebt. Heb je klassieke schoenplaatjes voor vaste grond nodig, of die voor kunstmatige ondergrond, of iets dat nog sterker is? Beide versies voor zachte ondergrond, of het nu de Mercurial Vapor 14 Elite SG-Pro is, of de Mercurial Superfly 8 Elite SG-Pro AC zijn uitgerust met de Anti-klonter technologie die modder en vuil afstoot van de zool. En zoals gezegd, er komt nog meer uit de Blueprint-collectie.

Superfly & Vapor

Concluderend, hoewel het niet de gloednieuwe generatie van Mercurial, Phantom of Tiempo schoenplaatjes is, is dit een goed gedaan exemplaar door Nike. Aantrekkelijk design wordt goed aangevuld met de nieuwste technologieën die voetbalschoenen tegenwoordig kunnen hebben. Wat kunnen we nog meer vragen? Wat dacht je van een gratis sporttas? Het is inbegrepen.