Er groeit een kleine voetballer thuis op en het is tijd voor zijn eerste (tweede, derde) voetbalschoenen? Het kiezen van de juiste kinderlaarzen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Het gaat immers niet alleen om de look en het merk(adidas, Nike, Puma, etc.), het gaat allemaal om de maat van de voetbalschoen, het materiaal en de ondergrond van het veld waarop je kind gaat spelen.

De juiste maat voetbalschoenen voor een kind

Het belangrijkste is om de juiste maat te weten. De voetbalschoen moet precies goed passen. Het is daarom noodzakelijk om de voet van het kind zorgvuldig op te meten, vooral bij online aankopen. Kijk voor een gedetailleerde en eenvoudige handleiding voor het opmeten van de juiste voetmaat Dit artikel. Daar vind je goed en nuttig advies.

Kindervoetbalschoenen per ondergrondtype

De belangrijkste factor bij het kiezen van een paar voetbalschoenen is de ondergrond waarvoor ze ontworpen zijn. De ondergrond bepaalt het type zool. Het is noodzakelijk om te onderscheiden of het kind op natuurgras, kunstgras of binnenshuis zal spelen.

1) Voetbalschoenen voor natuurgras

Noppen

Dit zijn de juiste voetbalschoenen als je op zoek bent naar kinderschoenen voor natuurgras. Ze zorgen voor stabiliteit op droge, maar ook op natte tot licht modderige velden. De noppen voor gras zijn gemarkeerd met FG (firm ground), maar pas op, ze zijn niet geschikt voor kunstmatige oppervlakken! Er is een risico op letsel en een zeker verlies van de mogelijkheid van een claim.

dětské lisovky

Waarom kunnen schoenplaatjes niet op een kunstmatige ondergrond worden gebruikt?

Het rubbergranulaat dat de instrooiing op kunstgras vormt, genereert hogere temperaturen dan natuurgras. De zolen van conventionele FG-verdichters zijn niet gebouwd voor deze temperaturen, in tegenstelling tot AG/MG-verdichters. Kunstgras heeft ook een veel hogere tractie, dus niet-ronde schoenplaatjes kunnen zodanig "vergrendelen" dat er kans is op verwondingen als de bewegingsrichting abrupt wordt gewijzigd.

Als uw kind natuurgras en kunstgras afwisselt en u wilt één paar laarzen, dan moet u kiezen tussen de AG noppen of MG-schoenplaatjes. Deze kunnen op beide soorten oppervlakken worden gebruikt.

Verzameling voetbalschoenen van bekende spelers

Er is een overvloed aan ontwerpen voor kinderschoenen om uit te kiezen. Je favoriete speler kan je bijvoorbeeld helpen kiezen. De besten hebben hun eigen collecties. Erg populair, niet alleen bij kinderen, zijn de Adidas-schoennoppen waarop Lionel Messi speelt, of de Nike exemplaren gedragen door Cristiano Ronaldo.

Cleats, de meest gebruikte voetbalschoenen, danken hun naam aan de manier waarop ze zijn gemaakt, waarbij plastic pluggen van verschillende vormen in de zool worden gedrukt.

Voetbalschoenen met zachte ondergrond (nat, modderig)

Voor zacht terrein, wanneer het veld nat is, is het het beste om te gebruiken gestipte noppen (SG). De noppen op hun zolen zijn meestal van metaal (en vervangbaar) en ook hoger dan die op schoenplaatjes, zodat ze niet uitglijden op natte, modderige oppervlakken. Andere technologieën zorgen voor de best mogelijke stabiliteit en prestaties. Bijvoorbeeld, Anti-clog traction om modder van Nike af te weren.

kolíkové kopačky

Stevige voetbalschoenen

Een hybride van de klassieke matrijzen en pinnen zijn de stevige grond voetbalschoenen. Op hun zolen vind je beide soorten pluggen. Deze schoenen zijn ook ontworpen voor zachte ondergronden.

lisokolíky

2) Voetbalschoenen voor kinderen voor kunstgras en andere ondergronden

Voor kunstgras zijn er speciale schoenen gemarkeerd AG of MG (kunstmatige/meervoudige grond). Deze voetbalschoenen zijn ook de ideale 2-in-1 oplossing als je kind afwisselend op natuur- en kunstgras speelt. Ze kunnen zowel op kunstgras als conventioneel gras worden gebruikt.

Een ander type laarzen zijn turf schoenen (TF). Deze hebben kleine rubberen spikes over de hele zolen en zijn ontworpen voor kunstgras van alle lengtes, maar ook voor grind, sneeuw of beton. Ze zullen echter uitglijden op het gras.

3) Indoorschoenen voor kinderen

Zaalvoetbalschoenen (IC) hebben geen spikes. Hun doel is eenvoudig en duidelijk - alleen voor gebruik binnenshuis. Van schoolgymnastiek tot professionele zalen. Naast futsal op parketvloeren kunnen ze ook op rubberen oppervlakken worden gebruikt.

sálovky

De meest betaalbare kindervoetbalschoenen

Rubberlaarzen verdienen ook op zijn minst een vermelding. Voor veel voetballers hun eerste voetbalschoenen ooit. De beroemde "rubbers" zijn betaalbaar en relatief duurzaam, vooral in hun rubberen gedeelte. Textiel daarentegen droogt snel. Ze zijn geschikt voor gras en grind. Voor wie op zoek is naar een betaalbaar alternatief zijn er echter ook vergelijkbaar geprijsde en betere, modernere modellen. Hier is een overzicht van de beste voetbalschoenen uit onze webshop.

Kindervoetbalschoenen per materiaal

Een andere factor die direct van invloed is op de prijs is het materiaal. De meest voorkomende is synthetisch, dat gemakkelijk te onderhouden, duurzaam en waterdicht is. Deze schoenen zijn ook het meest betaalbaar. De hoogste klasse is leren voetbalschoenen. Hoewel deze duurder zijn en het meest onderhoudsintensief zijn, zijn ze ook het meest duurzaam en bieden ze het meeste comfort en bescherming voor de voet nadat ze erop zijn gestapt, evenals de beste controle over de bal.

Veterschoenen versus veterloze voetbalschoenen

De voetbalschoenen zijn onderverdeeld in veterschoenen en Veterloze modellen. De schoenen zonder veters zorgen voor een beter balgevoel, maar ze moeten vanaf het begin echt perfect om de voet passen. Sommige veterloze modellen hebben een vetersluiting aan de buitenkant van de wreef. Beide typen zijn ook verkrijgbaar in enkellengte. Enkel voetbalschoenen zijn afgewerkt met een sok, die de verbinding tussen de voet en de laars verbetert en bijdraagt aan het comfort.