End of Season Sale - Bespaar tot 60% op geselecteerde artikelen -- days --:--:-- WINKEL NU
Hoe draag je voetbalsokken als een pro?

Hoe draag je voetbalsokken als een pro?

8. 3. 2021 3 min. lezen

De juiste stijl voor je voetbalsokken is vitaal voor je comfort en uiterlijk. Wordt geïnspireerd door onze tips over hoe je voetbalsokken te dragen.

Het is makkelijker om een logaritmische functie te berekenen, een rubiks kubus op te lossen in minder dan een minuut of om de vriendin te verkiezen boven een Champions league wedstrijd. Echt, het is zo moeilijk als nucleare wetenschap om je voetbalsokken zo aan te doen dat ze comfortabel voelen en niets je onderbreekt van de perfecte concentratie. Het is je waarschijnlijk opgevallen dat wereld spelers ze op verschillende manieren dragen. Daarom geven we je deze TOP tips over hoe je je voetbalsokken moet dragen om je maximale prestaties te halen en goals te scoren als de beste ster. 

1. Over de knieën 

Dit was de hit van de laatste jaren maar het lijkt weer weg te vagen, misschien door de verminderde mobiliteit van de knie. Dit type van het sokken dragen is toch best interessant omdat het het risico van dat de sokken naar beneden zakken elimineerd dank zij het gebruiken van de volle lengte. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over oprollen of lagen maken en bovendien ziet het er goed uit. Zeker in deze koude maanden met vriezende temperaturen kun je deze methode waarderen. 

Jak nosit štulpny jako profík

2. Onder de knieën

De simpelste en meest voorkomende manier van het voetbalsokken dragen is door ze simpelweg net onder de knieën te vouwen. Het wordt gebruikt door spelers voor maximale knie flexibiliteit, iets wat essentieel is voor top voetballers. Daarnaast kan tape gebruikt worden om de scheenbeschermers en sokken de hele wedstrijd op hun plek te houden. 

Jak nosit štulpny jako profík

3. Dybala truck

Het is onmogelijk om deze extravegante methode over te slaan. Het is vooral populair gemaakt door Paulo Dybala, maar er is een lange lijst van spelers die kiezen om kort te gaan met hun sokken. Je kan zelfs de scheenbeschermers een stuk uit laten steken. Het ziet er zeker stijlvol uit en laat je hardverdiende spieren goed zien. Maar wat is het nut? Het gaat vooral om de vrijheid van de kuit spieren, die zich veel aantrekken en strekken tijdens voetbal en vaak samengedrukt zitten door de krappe voetbalsokken. Veel spelers hebben daarom ook liever geen sokken dan wat voor sokken dan ook, dus is het ook geen verassisng dat ze ze zo laag mogelijk dragen. 

Jak nosit štulpny jako profík

4. Sokken en kousen

Dit is waarschijnlijk de meest doordachte methode. Een combinatie van korte sokken en afgeknipte voetbalsokken die verbonden zijn met tape wordt steeds populairder in de laatste jaren. Het wordt vooral gebruikt doordat wedstrijd sokken vaak glad zijn en spelers hun stabiliteit er mee verliezen. Door deze reden zijn Trusox sokken ontworpen. Daarnaast hoef je niet meer je voetbalsokken af te knippen omdat deze speciale kousen zijn bedacht, wat je het extra knipwerk bespaart. Deze methode kan worden gecombineerd met alle eerdere tips, maak gewoon jouw stijl, die ene die het beste bij jou past. 

Jak nosit štulpny jako profík

En hoe draag jij je voetbalsokken? Wordt geinspireerd en kies je stijl op Top4Football.