Tot 70 % korting! Leveringsgarantie tot Kerstmis Nu kopen

Goedkoop versus duur - adidas X Speedportal

Net zoals we vorige week deden met Nike Mercurial Vapor 15, we gaan verder met het vergelijken van de verschillende lagen van adidas' vlaggenschip voetbalschoenen, X Speedportal.
Deze keer richten we ons vooral op de geregen versie van het model.

X Speedportal .1

Beginnend met de topversie, zit deze boordevol nieuwe materialen en technologie. Het heeft SPEEDSKIN 2.0, een op textiel gebaseerd materiaal, dat erg dun is en een fantastisch balgevoel heeft. De Primeknit-stof bij het vetergedeelte is superzacht en wikkelt zich om je voet.

Het hielgebied is verrassend behoorlijk dik, dat komt vooral door het feit dat het vol zit met veel demping die je hielondersteuning biedt en de lege ruimtes opvult die de meeste voetbalschoenen niet hebben, waardoor een mooie, nauwsluitende pasvorm ontstaat.

SPEEDPLATE 2.0 heeft een nieuwe noppenlay-out en vooral de carbitex-plaat die in de zool is verwerkt. De noppen maken de tractie beter dan ooit en de carbitex zorgt ervoor dat de zoolplaat een mooie terugvering heeft tijdens het hardlopen.
Met een gewicht van 199 gram is hij iets lichter dan de oude adidas Speedflow .1.

Deze door Rick en Morty geïnspireerde schoen is een geweldige snelheidsschoen, die zeker veel aanvallers en middenvelders zal bevredigen die op het hoogste niveau spelen.

Koop X Speedportal .1

X Speedportal .2

Door naar de op één na duurste laars te gaan, is het bovenwerk verrassend mooi en zacht. Beschreven door adidas als ontworpen bovenste puree, het is dun en buigzaam, niet zo veel als de topversie, maar het is nog steeds bevredigend genoeg voor ons.

SPEEDPLATE 2.0 doet hier ook zijn intrede, maar heeft niet de carbitex-plaat als toplaag, ook al is er een koolstofpatroon dat je doet denken dat die er is. Op het veld betekent dit dat je schoenen niet zo flexibel zijn en een beetje stijf bij de middenvoet.
Met 256 gram is hij veel zwaarder dan de .1-versie.

Adidas X Speedportal .2 is een goed paar voetbalschoenen die misschien niet zo geweldig is als zijn duurdere equivalent, maar iedereen die in de lagere voetbaldivisies speelt, zou moeten bevredigen.

 

Koop X Speedportal .2


X Speedportal .3

Als we verder gaan met het laatste paar laarzen, is de .3-laag voorzien van gecoat textielmateriaal op het bovenwerk, dat enigszins de vorige opties kopieert, maar de kwaliteitsdaling is behoorlijk aanzienlijk. Aan de binnenkant vinden we een nylon-achtig materiaal, typisch voor goedkopere versies.

SPEEDPLATE 2.0 is er ook, in de zin van hetzelfde noppenpatroon, maar de carbonplaat ontbreekt duidelijk.

adidas X Speedportal .3 zijn goede instapschoenen die het meest geschikt zijn voor recreatieve spelers en kinderen.

Koop X Speedportal .3

Hebben we je geholpen bij het kiezen? Zoals altijd is het meestal aan de speler als het erop aankomt, niet aan je schoenen. Dat gezegd hebbende, een goed paar schoenen kan je zeker comfortabeler maken op het veld en je prestaties verbeteren.

Koop alle X Speedportal