END OF SEASON SALE – Min. 25% korting op geselecteerde artikelen WINKEL NU

Beste voetbalfilms ooit gemaakt

Escape to Victory

Escape to Victory, of gewoonwel Victory zoals het in de Verenigde Staten in de bioscopen kwam, is een actie avontuur film geregistreerd door de zeer gerespecteerde John Huston en speelt zich af tijdens te Tweede Wereldoorlog. Het plot draait om de hachelijke situatie waarin de geallieerde krijgsgevangenen zich als ze samenspannen om te ontsnappen van de Duitsers, terwijl ze zich voorbereiden op een oefenwedstrijd tegen de Duiters. 

Er spelen veel sterren in de film, met meerdere Acadamy Awards genomineerde Michael Caine en Rocky acteur Sylvester Stallone als hoofdrollen van de cast. Ook opmerkelijk is dat er verscheidene bekende voetballers meespelen, zoals Wereldkampioenen Bobby Moore en Pele, met daarnaast nog andere professionele voetballers.

Goal!

Hoe ver zou jij gaan om je droom werkelijkheid te laten worden? Als Santiago Munez (Becker) de kans van zijn leven wordt gegeven moet hij zijn familie verlaten, zijn leven in Los Angeles en alles wat hij kent om over half de aarde te reizen naar Engeland, een compleet vreemde wereld – de opwindende,  snelle en glamoreuze wereld van het international voetbal. 

Goal! brengt de kijkers in de opwindende, bloedstollende actie van ’s werelds meest populaire sport en heeft optredens van de grootste voetbalsterren. 

Goal! The Dream Begins

Arsene’s XI

Arsene’s Eleven is een openhartige DVD interview waarin Arsene Wenger vertelt over de elf Arsenal spelers die hielpen Arsenal te maken tot wat het is, de spelers die de meeste Arsenal optredens onder hem hebben gemaakt. Elf glorieuze jaren, elf top spelers. In het hoofd van Arsene Wenger. 

Als de fransman, Arsene Wenger, aankomt in marmeren hal van Highbury om de volgende manager van Arsenal te worden schrijven de (onwetende) kranten titels als “Arsene Wie?”. Elf jaar later, zijn Arsenal fans en voetballiefhebbers wereldwijd gewend geraakt aan de voetbalstijl die verschillende grote prijzen opleverde en die wordt gezien als een goede representie van hoe mooi en poetisch de sport kan zijn.   

Green Street Hooligans

Nadat hij ten onrechte van de universiteit van Harvard wordt gestuurd, vlucht de amerikaan Matt Buckner naar zijn zuster in Engeland. Eenmaal daar wordt hij vrienden met zijncharismatische en gevaarlijke zwager, Pete Dunham, die hem introduceert in de onderwereld van de Britse voetbalhooligans. 
Matt leert voor zichzelf op te komen door een vriendschap die onstaat door de geheime en vaak geweldadige wereld. Green Street Hooligans is een verhaal over loyaliteit, vertrouwen en de soms wrede consequenties van op het randje leven. 

The Damned United

De in de Engelse jaren 60 en 70 afspelende  “The damned United” vertelt het met duistere humor confronterende verhaal van Brian Cloughs gedoemde 44-dagen ambtsperiode als manager van de regerende kampioenen van het Engelse voetbal – Leeds united. Daarvoor bestuurd door Cloughs bittere rivaal Don Revie, die met het het Leeds team het meest succesvolle periode ooit achter de rug had. Voor velen was het een teken van een nieuwe aggressieve en cynische stijl van voetbal – een tegenstelling tot de principiele en flamoyante Clough, die verbazingwekkende successen haalde als coach van Hartlepool en Derby County. Hij had deze teams volgens zijn eigen visie opgebouwd met zijn betrouwbare rechterhand Peter Taylor. Het nemen van de Leeds positie zonder Taylor aan zijn zijde en met een kleedkamer vol met – volgens hem – Don’s mannen, zou leiden tot een onaangekondigde test van Cloughs strijdlust en vindingrijkheid tijdens die 44 dagen. Dat is het verhaal, het verhaal van The Damned United. 

The Damned United

Lessons of a Dream

De jonge leerkracht Konrad Koch (Daniel Brühl) wordt aangenomen om Engels te onderwijzen in een stricte Duitse jongens school in 1874. Om de jongens enthousiast te maken voor de buitenlandse taal gaat de aan Oxford afgestudeerde Koch over tot ongewone methodes en introduceert hij zijn studenten aan de rare sport uit Engeland: Voetbal. Jammer genoeg maakt Koch door zijn ongewone manieren veel vijanden: invloedrijke ouders, locale bestuursleden en bovenal zijn collegas, die geloven alleen geloven in de Pruissische oefeningen en discipline. Ze willen allemaal koste wat het kost van Koch af. Maar dan nemen zijn studenten het initiatief...

Fever Pitch

De toekomst van de romatische relatie tussen de voetbal-geobsedeerde Engels docent en zijn goal-geobsedeerde collega hangt af van de prestaties van het locale team, dat in de laatste 18 jaar nog geen beker wist te winnen. Deze romatische comedie is losjes gebaseerd op de uit 1992 autobiografie van de Britse auteur Nick Hornby.